Kremalı Mozaik Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 paket petibör bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3-4 yemek kaşığı çikolata sos
Kremalı Mozaik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çikolata sos için bütün gereçler karıştırılıp ocağa alınır. Kaynayana kadar karıştırılıp kaynamaya başlayınca altı kısılarak 2-3 dakika daha kaynatılır. 3-4 kaşığı ayrılır üzerini süslemek için.
- Kreması için süt şeker un nişasta karıştırılarak ocağa alınır. Kaynamaya başlayan krema ocaktan alınarak vanilya ve tereyağı eklenerek yağ eriyene kadar tekrar karıştırılır. Oda sıcaklığına gelen kremaya kremşanti eklenerek mikser ile 2-3 dakika güzelce çırpılır.
- Kullanılacak olan dikdörtgen borcama birinci evvel bisküviler bir sıra dizilir üzerine çikolata sos dökülerek eşit halde düzeltilir. Bu formda bir sıra bisküvi üzerine çikolata olacak formda süreç devam ettirilir.
- En üstte kalan çikolata dökülür ve düzeltilerek soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlının üzerine hazırlanan krema dökülerek dikkatlice düzeltilip buzdolabına alınır.
- Ayırdığımız çikolata sos ile pastanın üzerine biçimler yapılır. Afiyet olsun. Tatlınız soğuk olursa daha hoş olacaktır. Sıcakta biçimler ve kreması eriyebilir.