Kremalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 250 gram toz şeker
- 200 gr doğal krema
- 60 gram mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 tutam portakal rendesi
- 1 paket oreo-kakaolu bisküvi(herhangi bir süsleme malzeme)
Kremalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt tencereye alıp ocağın altını açarak süt biraz ılıdıktan sonra krema ekleyin.
- Şeker ilave ederek kaynamaya alalım.
- Bir kenarda az su ile nişasta akışkan ve pürüzsüz bir kıvam olana kadar temperleme uygulayalım.
- Göz göz kaynamaya başlayan süte nişasta çok ince bir şekilde ve sütü karıştırarak ekleyin.
- Kıvam alan muhallebiye portakal rendesi ve tuzsuz tereyağ eklenir ve karıştırın.
- Bir dakika daha kaynatıp altı kapatın.
- Pişen muhallebi ilk sıcağı çıktıktan sonra servis kaplarına alınarak soğumaya bırakalım.
- Daha sonra süslemelerini yapıp oda ısısına gelen muhallebiler +4 derece civarında dolaba alalım.