Kremalı Pamuk Pastaharika Lezzet Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kakao
Kremalı Pamuk Pastaharika Lezzet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın.
- Üzerine su ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Son olarak kuru materyalleri de ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya yakın sütü her yerine gelecek biçimde dökün.
- Kreması için vanilya ve tereyağı hariç bütün materyalleri uygun bir tencereye alın kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin.
- Yoğunlaşınca ocaktan alın.
- Üzerine tereyağı ve vanilya ekleyip mikser ile çırpın.
- Kekin ortasına dökün ve yayın.
- Krema soğuyunca üzerine kakao serpin dilimleyip servis yapın.