Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Pasta (Her Katı Ayrı Lezzetli)

Kremalı Pasta (Her Katı Ayrı Lezzetli)
0
80

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kremali-pasta-her-kati-ayri-lezzetli.jpg

Kremalı Pasta (Her Katı Farklı Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler


Keki için;
  • 2 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 2 türk kahvesi fincanı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Beyaz krema için;
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 80 gram beyaz çikolata
Kakaolu krema için;
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 80 gram sütlü çikolata

Kremalı Pasta (Her Katı Başka Lezzetli) Tanımı Yapılışı

  1. Keki için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Homojen kıvam alınca sıvı yağ, yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp harcımıza ekliyoruz. (elekten geçirip koyulması kekin kabarması için önemli)
  3. Karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba(altına yağlı kağıt kullanıyoruz) koyup 180 derecelik fırında kürdan denetimi ile pişiriyoruz.
  4. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Kekimize krema koymadan evvel zıt çeviriyoruz formu düzgün çıkması için, üstü çok kabarmışsa üstten alınabilir.
  5. Beyaz krema için evvelce soğuttuğumuz kutu kremayı kaba alıyoruz. Yüksek düzeyde iki katına çıkana kadar çırpıyoruz.
  6. Benmari metodu eriştiğinizde beyaz çikolatayı (erittikten sonra kremayı söndürmemesi için biraz soğutmamız gerekiyor. ) ekleyip çırpıyoruz.
  7. Kekimizin her tarafına sürüyoruz.
  8. Kakaolu krema için soğuttuğumuz kremayı çırpıyoruz. Benmari yöntemi erittiğimiz sütlü çikolatayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (erittiğimiz çikolata biraz sormalı????aynı işlem)
  9. Hazırlanan kakaolu kremayı da yavaşça beyaz kremanın üstüne sürüyoruz.
  10. Bu süreç kelepçeli kalıp kullanılarak yapılır.
  11. Dolapta 1 gece beklemesi gerekir.
  12. Üstünü süslemek için çikolata parçacıklarını kullanıyoruz.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt