
Kremalı Pasta (Her Katı Farklı Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 türk kahvesi fincanı şeker
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
- 2 türk kahvesi fincanı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 80 gram beyaz çikolata
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 80 gram sütlü çikolata
Kremalı Pasta (Her Katı Başka Lezzetli) Tanımı Yapılışı
- Keki için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Homojen kıvam alınca sıvı yağ, yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp harcımıza ekliyoruz. (elekten geçirip koyulması kekin kabarması için önemli)
- Karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba(altına yağlı kağıt kullanıyoruz) koyup 180 derecelik fırında kürdan denetimi ile pişiriyoruz.
- Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Kekimize krema koymadan evvel zıt çeviriyoruz formu düzgün çıkması için, üstü çok kabarmışsa üstten alınabilir.
- Beyaz krema için evvelce soğuttuğumuz kutu kremayı kaba alıyoruz. Yüksek düzeyde iki katına çıkana kadar çırpıyoruz.
- Benmari metodu eriştiğinizde beyaz çikolatayı (erittikten sonra kremayı söndürmemesi için biraz soğutmamız gerekiyor. ) ekleyip çırpıyoruz.
- Kekimizin her tarafına sürüyoruz.
- Kakaolu krema için soğuttuğumuz kremayı çırpıyoruz. Benmari yöntemi erittiğimiz sütlü çikolatayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (erittiğimiz çikolata biraz sormalı????aynı işlem)
- Hazırlanan kakaolu kremayı da yavaşça beyaz kremanın üstüne sürüyoruz.
- Bu süreç kelepçeli kalıp kullanılarak yapılır.
- Dolapta 1 gece beklemesi gerekir.
- Üstünü süslemek için çikolata parçacıklarını kullanıyoruz.