Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek İçin;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2.5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 su bardağı portakal suyu
- 2 silme yemek kaşığı şeker
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için kabımıza yumurta ve şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpalım daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek çırpalım.
- Borcamı yağlayalım ve dökelim. 170 derecelik fırına atalım.
- Krema için sütü tencereye alalım daha sonra şeker un ve nişastayı da ekleyip topaklanmaması için yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan indirmeye yakın vanilya ve yağı ekleyelim.
- Kekimiz pişince kremamızı da üzerine döküp soğumaya bırakalım.
- Üstü için malzemeleri tencereye alalım pişince sıcak sıcak kremamızın üzerine dökelim.
- Soğuyunca hindistan ceviziyle süsleyelim. Afiyet olsun.