
Kremalı Patates Eşliğinde Dana Tandır Tarifi İçin Malzemeler
Kremalı patates için:
- 2-3 adet pateştes
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 300-400 gram dilediğiniz mantar (Bende kuru porçini ve kültür)
- 1 paket %18 yağ oranlı krema
- 3 yemek kaşığı rende parmesan
- 4 adet dana incik
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Kremalı Patates Eşliğinde Dana Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates için; soğanı kavurun, küp küp doğranmış patates, sarımsak ve mantar ekleyip beraber kavurun. Kısık ateşte patates yumuşayana kadar pişirin.
- Krema ekleyip yüksek ateşte çektirin. Ateşi kapatın tuz karabiber ve parmesan ekleyip karıştırın.
- Et için; etlere tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edip düdüklü veya dökümde incikleri çift taraflı yüksek ateşte mühürleyin. 4e bölünmüş soğan, bütün sarımsak, defne yaprağı ilave edin.
- Üzerine 2 su bardağı kadar soğuk su ekleyin. Düdüklüde 45-50 dakika, dökümde 2. 5-3 saat kadar pişirin.
- Pişince dilerseniz sıcak fırında 20-25 dakika borcamda pişirip üzerini kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.