Kremalı Patatesli Ispanaklı Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane yufka
- 1 paket krema (200 ml)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 şişe maden suyu
- 7 tane patates
- 500 gram ıspanak
- 2 tane soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Tuz
- 2 tane yumurta sarısı
Kremalı Patatesli Ispanaklı Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcını hazırlayalım. Patateslerimizin kabuğunu koyalım ve haşlayalım. Patatesleri iyice ezelim.
- Ispanakları ayıklayalım yıkayalım ince doğrayalım.
- Soğanlarımızı küçük doğrayalım.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını koyalım.
- Soğanları kavuralım üzerine ıspanakları ekleyelim. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Ezdiğimiz patatesi ilave edelim.
- Baharatlarını ve tuzunu ilave edip iyice karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Homojen bir karışım elde edince altını kapatalım.
- İçimiz ılıdıktan sonra sos için krema maden suyu ve sıvı yağı çırpalım.
- Yufkamızı masaya serelim.
- Ve sosu her yerine sürelim.
- Üzerine 6 parçaya ayırdığımız patatesli harcı yayalım.
- Üzerine tekrar yufka koyalım.
- Onu da soslayalım ve harcımızı yayalım.
- Son yufkayı da aynı şekilde tamamlayalım.
- Kenarlarını 2 cm kadar içine katlayalım.
- İncecik sıkı bir şekilde sarıp rulo haline getirelim.
- Kalan 3 yufka için de aynı işlemi yapalım.
- Rulo börekleri 10 dk kadar dinlendirelim.
- Ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Böreklerimizi dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.