
Kremalı Patatesli Ispanaklı Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1 paket krema
- 1 şişe maden suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 bağ küçük doğranmış ıspanak
- 1 adet küçük doğranmış soğan
- Karabiber tuz pul biber kırmızı toz biber
- Tereyağ
- Sıvı yağ
Kremalı Patatesli Ispanaklı Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesleri haşlayıp soğumaya bırakalım.
- Ispanağı temizleyin.Küçük doğrayalım.
- Soğanı doğrayalım.
- Tavaya yağları koyup soğanı kavuralım.
- Ardından ıspanağı kavuralım.
- Haşlanmış olan patatesleri ezip tavaya ilave edip hepsini birlikde kavuralım.
- Baharatlarını ilave edip soğumaya başladı diğer tarafda sosu için gerekli malzemeyi karışdıralım.
- İlk yufkayı tezgaha serip sosdan biraz dökelim hertarafına sürelim.
- Bütün yufkalarda aynı işlemi yapalım.
- En son yufkaya iç harcını koyup rulo yapalım ve 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.