Kremalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket sıvı krema
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 5 bardak un (kontrollü ekleyin fazlada gelebilir eksikte markadan markaya farklılık gösterebiliyor)
- Lor peynir veya beyaz peynir
- Yumurta sarısı & susam
Kremalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına kabarma tozu ve un hariç bütün malzemeyi ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra k. Tozu ve unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarladıktan sonra oval şekli açıp içine harcımızı bırakarak kenarlardan kapatalı.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serptiğimiz poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Afiyetle ????.