Kremalı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket (200 ml) krema
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Kremalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş un ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Daha sonra içine peynir, zeytin sevdiğiniz malzemeyi koyup istediğiniz hali verebilirsiniz.
- Ben peynirli ve zeytinli olarak karışık yaptım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
Not: pişirme müddeti biçimi fırınınızın ayarına nazaran değişebilir.
Kremalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı