Kremalı Portakallı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet portakalın kabuğu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı şeker
- 2 yemek kaşığı un tepeleme
- 1.5 yemek kaşığı mısır nişasta
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilin
- 2 çay kaşığı haşhaş
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişasta
- Rendelenmiş portakal kabuğu attım birazda içine
Kremalı Portakallı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimizi yapmak için derin bir kabın içerisine yumurtamızı kıralım ve şekerimizi koyarak köpük köpük oluncaya kadar karıştırılalım.
- Sırasıyla sıvı yağını koyalım ve karıştıralım ardından sütümüzü ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim ve tekrar karıştıralım altını yağlamış olduğumuz kek kalıbına dökelim ve 170 derece fırında içini çekinceye kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken katmamızı hazırlayalım.
- Tencereye sütümüzü koyalım.
- Un,nişasta ve şekeri ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Altını kapatıp vanilyamızı ve haşhaşımızı ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Ara ara blendir yardımı ile karıştıralım.
- Soğumaya yakın kremamızı ekleyelim ve karıştıralım.
- Fırından çıkardığımız keki portakal suyu ile yada süt ile ıslatalım biraz.
- Kekimizi nasıl bir kalıp kullanacaksanız içine ya da üzerine kremamızı dökelim ve kenara alalım.
- Portakal jölemiz içim tencereye bir bardak portakal suyu ve 1 bardak normal suyu koyalım şekerimizi ilave edelim.
- En son olarak nişasta ve rendelenmiş portakal kabuklarımızı ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Kaynayınca ocaktan alıp kremamızı üzerine dökerek yayalım ve istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.