Kremalı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı fıstık
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 4-5 çay bardağı un
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 adet limon dilim
- 3 su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
- Hindistan cevizi
Kremalı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca bir kapta çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, yoğurt ekleyip çırpıyoruz.
- İrmik, fıstık, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Borcamı yapışmaması için yağlıyoruz.İçine boşaltıyoruz.
- 170 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
- Şerbet için su ve toz şekeri kaynatıyoruz.
- Limon ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
- Kremşanti ve sütü kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.
- Kek pişince birinci ateşi geçene kadar biraz bekliyoruz.Şerbetini döküyoruz.Bekletiyoruz.
- Kek şerbetini çekince üzerine krem şantiyi sürüyoruz.
- Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Kremalı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı