elektronikci
FD Üye
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 /2 kg brokoli
- 1 adet kereviz
- 1 küçük patates
- 1 pırasa
- 1 kuru soğan
- 1 havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı süt
- 1 kutu krema (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kırmızı pul biber
- Zerdeçal
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet limon suyu
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sebzeler ayıklanarak doğranır. Sebzeler 4-5 kesime bölünerek buharda pişirilir.
- Tencereye zeytinyağı konularak, un kavrulur. Buharda haşlanmış sebzeler ek edilir.
- Buharda haşlama esnasında oluşan zerzevat suyu, süt ve et suyu ek edilir. Tuz, kara biber ve toz kırmızı biber, zerdeçal eklenir.
- Ateşten indirmeye yakın krema konulur.
- Servis esnasında limon suyu, tereyağında kızdırılmış pul biber üzerine gezdirilir.
- Kaşar peyniri rendesi serpilir. Afiyet olsun ????