Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta uzunluk patates
- Küçük uzunluk brokoli
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un(Hafif tepeli)
- 2 kutu sıvı krema
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı senze tozu (İsteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı ucuyla çok az muskat tozu (Yada biraz muskat rendesi)
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler ve havuçlar küp halinde doğranır, brokolileri çiçeklerinden ayırın.
- Uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyulur eritilir üzerine un ek edilir unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur,2 kutu sıvı krema, bir çay bardağı su eklenir,baharat ve tuz koyulur karıştırılır kaynamaya bırakılır.
- Patates ve havuçlar ek edilir karıştırılır kaynayınca ocağın altı kısılır kapağı kapatılır orta ara karıştırılarak pişirilir, patatesler biraz yumuşayıp pişince brokolileri ekleyin karıştırın kapağını kapatın.
- Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin (Ben brokolileri ekledikten sonra 6-7 dakika pişirip ocağı kapattım)
- Ocağı kapatın tavanın kapağını açın rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrar kapağı kapatın peynir eridikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Peynirli sevmeyenler kullanmayabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun