
Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg bonfile tavuk
- ️1 paket makarna
- ️1 paket krema
- ️2 diş rendelenmiş sarımsak
- ️2 yemek kaşığı zeytiyağ
- ️1 çay kaşığı biberiye
- ️1 çay kaşığı karabiber
- ️1 tatlı kaşığı kekik
- ️1 tatlı kaşığı köri
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım bardak makarna suyu
Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavuklar küp küp doğranır. Bir kaba alınır ve üzerine marine materyalleri eklenerek karıştırılıp dolaba kaldırılır. 1 saat kadar dinlendirilir.
- Derin bir tencereye makarna suyu konulur.
- Su kaynayınca içerisine tuz, az zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kadar köri ek edilir.
- Makarnalar da ek edilerek pişmeye bırakılır.
- Pişen makarnalar süzülmeden evvel makarna suyundan 1 bardak kadar ayrılır. Makarnalar süzülüp yıkanır.
- Tencerede 1 yemek kaşığı kadar tereyağ eritilir.
- Farklı bir kapta yarım su bardağı makarna suyu ve yarım paket krema eklenerek karıştırılır.
- Hazırlanan bu sos tencereye eklenir üzerine makarnalar da eklenerek sosun özdeşleşmesi sağlanır. (bu evrede dilerseniz ceviz ve kekik ekleyebilirsiniz. ).
- Marine edilmiş tavuklar yanmaz yapışmaz bir tencereye alınır. Az zeytinyağı ile suyunu salana kadar pişirilir.
- Sonrasında makarnadan ayrılan yarım su bardağı sos ile pişirmeye devam edilir.
- Tavuklar denetim edilir çatal ile kolaylıkla ayrılıyor ise pişmiş demektir. Ocağın altı kısılır yarım paket krema da eklenerek kremayı çekmesi sağlanır.
- Sıcak iken servis edilir afiyet olsun????????.