
Kremalı Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1.5 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker (Ben sütlacı çok şekerli severim derseniz 1.5 bardak koyabilirsiniz ????)
- 2 yemek kaşığı nişasta (1 bardak suyla açılacak)
- 200 ml krema
- 1 paket vanilya
Kremalı Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı kadar suyla haşlayalım (Pirinçleri fazla yıkamayın nişastası gitmesin ????) pirinçler yumuşayınca sütü ek edip kaynatalım.
- Nişastayı 1 bardak suyla açtıktan sonra tencereye daima karıştırarak ek edelim.
- Akabinde kremayı ve toz şekeri ilave edip karıştıralım. 5 dakika kadar pişirelim.
- Son olarak vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatalım. Kaselere bölüştürelim.
- Kabuk bağladıktan sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun ????.