
Kremalı Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 kutu krema (200 ml )
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı nişasta ( mısır ya da buğday) .
- Nişastayı açmak için yarım çay bardağı su
Kremalı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri yıkayıp ,suyunu süzüp tencereye alıyoruz.
- Üzerine iki su bardağı su koyup, pirinçleri uygunca yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Üzerine 1 litre süt ve 1 kutu kremayı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ve orta ara karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
- Nişastayı yarım çay bardağı su karıştırıp açıyoruz.
- Evvel şekeri ilave edip 2 dakika kaynatıp akabinde nişastalı karışımı ek ediyoruz.
- Devamlı karıştırarak 2 dakika daha kaynatıyoruz ve son olarak 1 paket vanilya ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Servis kaselerine paylaştırıp güzelce soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden.
Kremalı Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı