Kremalı Sutlu Tatlı Tarifleri Resimli
Kremalı Muhallebi
imageskremalisutlutatlilar5ad3d191457ad
1 litre sut
1 bardak şeker
50 gram margarin
1 su bardağı şeker(89 yemek kaşığı)
3 corba kaşığı un(tepeleme)
100 ml krema(kucuk paketlerde satılandan)
1 paket vanilya
Yapılışı:
Tenceremize margarin ve unumuzu alıp biraz kavuralım1 litre sutumuzu yavaş yavaş ve diğer elimiz ile cırpmayı bırakmadan tenceremize ekleyelim Muhallebimiz koyulaşmaya başlayana kadar karıştırma işlemine devam edelim
Koyulaşan muhallebimize şeker,krema ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım ve goz goz olana kadar kısık ateşte pişirelimPişen muhallebimizi borcamımıza dokelim yada kuplarımıza paylaştıralım
Kremalı Karamelli Tatlı
imageskremalisutlutatlilar5ad3d19326302
Malzemeler:
2 yumurta sarısı
300 gr labne peynir
1 paket vanilya
6 tane kedi dili biskuvi
3,5 su bardağı sut
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
Cikolatalı krema icin;
1 paket(200 gr) krema
100 gr bitter cikolata
1 fiske tuz
Yapılışı:
sut, yumurta sarıları ve 2 kaşık elenmiş unu tencerenize alıp blendırla homojen bir gorunum alana kadar cırpın
Kaynamaya başladıktan sonra karışımı blendırınızla duşuk hızda karıştırmaya başlayın ve sırayla şeker, labne peynir, vanilyayı ekleyin
Oda ısısında beklettiğiniz kremanızı ara ara karıştırarak (kabuk tutmasını onlemek icin) tamamen soğumasını bekleyin
Şurup malzemelerinin hepsini karıştırın ve bir taşım kaynatın, soğuması icin kenara alın
Biskuvileri soğuyan şuruba batırın ve her bir srvis bardağına birer biskuvi yerleştirin
Cikolatalı kremayı hazırlamak icin kremayı kucuk bir sosluğa alın ve ısıtın
Isınan kremaya kucuk parcalara ayırdığınız cikolatayı ve tuzu ilave edin
Cikolata erimeye başlayınca sosluğunuzu kenara alın ve surekli karıştırarak homojen bir gorunum almasını sağlayın
Biskuvilerin uzerine biraz cikolatalı krema ve en ustede birer kepce labneli kremadan ilave edin
Buzdolabında dinlendirip servis edin
Kremalı Kadayıf Tatlısı
imageskremalisutlutatlilar5ad3d194f26ef
Malzemeler:
Kreması icin
1 kg sut
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
½ paket margarin
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
350 gr tel kadayıf
½ paket teremyağ
Yapılışı
Kadayıfı didikleyin ve ısıtılmış margarinle yoğurunKrema icin; yağla unu kavur uzerine sut ilave et krema haline gelene kadar ateşte karıştır Ateşten aldıktan sonra vanilya ve şekeri ilave edip karıştır Ayrı bir kapta da kremşantiyi sutle karıştır Bu karışımı da kremaya ilave edip karıştır Borcamımızı ıslayalım ve kremanın bir kısmını borcamın en altına dokelim Kavurduğumuz tel kadayıfı da kremanın uzerine dokelim diğer kalan kremamızı da kadayıfın uzerine yayalım en ustede kalan kadayıfımızı yayalım
Kremalı Muhallebi
imageskremalisutlutatlilar5ad3d191457ad
1 litre sut
1 bardak şeker
50 gram margarin
1 su bardağı şeker(89 yemek kaşığı)
3 corba kaşığı un(tepeleme)
100 ml krema(kucuk paketlerde satılandan)
1 paket vanilya
Yapılışı:
Tenceremize margarin ve unumuzu alıp biraz kavuralım1 litre sutumuzu yavaş yavaş ve diğer elimiz ile cırpmayı bırakmadan tenceremize ekleyelim Muhallebimiz koyulaşmaya başlayana kadar karıştırma işlemine devam edelim
Koyulaşan muhallebimize şeker,krema ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım ve goz goz olana kadar kısık ateşte pişirelimPişen muhallebimizi borcamımıza dokelim yada kuplarımıza paylaştıralım
Kremalı Karamelli Tatlı
imageskremalisutlutatlilar5ad3d19326302
Malzemeler:
2 yumurta sarısı
300 gr labne peynir
1 paket vanilya
6 tane kedi dili biskuvi
3,5 su bardağı sut
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
Cikolatalı krema icin;
1 paket(200 gr) krema
100 gr bitter cikolata
1 fiske tuz
Yapılışı:
sut, yumurta sarıları ve 2 kaşık elenmiş unu tencerenize alıp blendırla homojen bir gorunum alana kadar cırpın
Kaynamaya başladıktan sonra karışımı blendırınızla duşuk hızda karıştırmaya başlayın ve sırayla şeker, labne peynir, vanilyayı ekleyin
Oda ısısında beklettiğiniz kremanızı ara ara karıştırarak (kabuk tutmasını onlemek icin) tamamen soğumasını bekleyin
Şurup malzemelerinin hepsini karıştırın ve bir taşım kaynatın, soğuması icin kenara alın
Biskuvileri soğuyan şuruba batırın ve her bir srvis bardağına birer biskuvi yerleştirin
Cikolatalı kremayı hazırlamak icin kremayı kucuk bir sosluğa alın ve ısıtın
Isınan kremaya kucuk parcalara ayırdığınız cikolatayı ve tuzu ilave edin
Cikolata erimeye başlayınca sosluğunuzu kenara alın ve surekli karıştırarak homojen bir gorunum almasını sağlayın
Biskuvilerin uzerine biraz cikolatalı krema ve en ustede birer kepce labneli kremadan ilave edin
Buzdolabında dinlendirip servis edin
Kremalı Kadayıf Tatlısı
imageskremalisutlutatlilar5ad3d194f26ef
Malzemeler:
Kreması icin
1 kg sut
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
½ paket margarin
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
350 gr tel kadayıf
½ paket teremyağ
Yapılışı
Kadayıfı didikleyin ve ısıtılmış margarinle yoğurunKrema icin; yağla unu kavur uzerine sut ilave et krema haline gelene kadar ateşte karıştır Ateşten aldıktan sonra vanilya ve şekeri ilave edip karıştır Ayrı bir kapta da kremşantiyi sutle karıştır Bu karışımı da kremaya ilave edip karıştır Borcamımızı ıslayalım ve kremanın bir kısmını borcamın en altına dokelim Kavurduğumuz tel kadayıfı da kremanın uzerine dokelim diğer kalan kremamızı da kadayıfın uzerine yayalım en ustede kalan kadayıfımızı yayalım