Kremalı Tadında Kabak Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 – 2.5 su bardağı süt
- 1-1.5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kabak
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
- Pul biber(isteğe göre)
- Nane
Kremalı Tadında Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı
- Unumuzu sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine sütümüzü eklerken karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynamaya yakın sıcak suyumuzu ekliyoruz ve kaynadıktan sonra kabaklarımızı ekliyoruz.
- Kabaklarımız yumuşacıktan sonra baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve blenderdan geçiriyoruz. Sıcacık enfes çorbamız hazır.