
Kremalı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için gereçler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt (400ml)
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
Kremalı Tart Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için; yumurta ve şeker mikserle çırpılır.
- Başka gereçler üzerine eklenir ve çırpılır.
- Yağlanmış tart kalıbına boşaltılır ve 170 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kreması; bir tencereye kremşanti hariç tüm gereçler alınır yoğunlaşana dek karıştırılır.
- Üzerine streç sinema kapatılıp soğuması için buzdolabına kaldırılır.
- Oda ısısına gelen kremanın üzerine toz halinde bir paket kremşanti boşaltılıp mikserle 3-4 dakika çırpılır.
- Oda ısısına gelmiş olan kekimiz aykırı çevrilir ve krema sıkma torbasıyla kekin ortası doldurulup hal verilir.
- Son olarak üzerine kakao serpilir.