
Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kadar tavuk göğsü
- 2 orta boy soğan (Çok büyükse 1 kulanın)
- 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı tavuk suyu (Yada bir su bardağı sıcak suyun içinde erimiş tavuk bulyon)
- 1 yemek kaşığı un
- 1-2 yemek kaşığı soya sosu
- 200 ml sıvı krema
- Biraz ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü porsiyonluk dilimliyoruz. Çok aşırı kalın yada büyük olmasın büyük boy bir tavaya yan yana 5-6 tane sığacak şekilde olursa güzel olur. Tavuk göğüslerinin üzerine biraz tuz ve karabiber serpelim.
- Teflon bir tavaya biraz sıvı yağı ekleyip kızdırıyoruz ve tavuk göğüslerini iki taraflı hafif kızartıyoruz.
- Kızaran tavuklarımızı bir tabağa alıp kızarttığımız tavanın içine küçük küçük doğradığımız soğanları alıyoruz biraz kavuruyoruz.
- Daha sonra çok küçük doğranmış yada rendelenmiş sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz.
- 1 yemek kaşığı unu ekleyip onuda 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ilave edelim. Kaynamaya başlayınca krema, soya sosu ve karabiber ekelenir. Arzuya göre tuzu az gelirse tuz da ekleyebilirsiniz tekrar.
- Sos güzelce karıştırılır ve kaynamaya başlayınca kızarttığımız tavukları ekleyin. Sosun inde tavuklar bir 6-7 dakika daha pişecek. Orta ateşte pişirebilirsiniz.
- En son olarak ince ince kıyılmış maydanoz ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Makarna yada pilavın yanına güzel bir tercih olacaktır. Afiyet olsun.