Kremalı Tavuk (Tadına Doyamayacaksınız Müthiş Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet biftek kesilmiş tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 adet küçük doğranmış soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 200 gram krema
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (Tepeli olmasın)
- Birkaç damla limon suyu
- 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber,köri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kremalı Tavuk (Tadına Doyamayacaksınız Müthiş Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına tavuk etlerini alalım.
- Üzerine 1 er çay kaşığı tuz, karabiber,köri,kırmızı toz biber,kimyon ilave edelim ve tavuk etlerinin hertarafına tuz ve baharatlarla birbiriyle özleşmesini sağlayalım.
- Tavaya sıvı yağ koyarak ısıtalım ve baharatladığımız tavuk etletini arkalı önlü sıvı yağda kızartalım ve tabağa alalım ve aynı tavada sosu hazırlayacağımızdan tavadaki yağı temizlemeyelim.
- Derin bir kaba süt, krema, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber,köri,1 yemek kaşığı un(tepeli olmasın) ve birkaç damla limon suyu koyarak çırpalım ve kenarda bekletelim.
- Tavukları kızarttığımız aynı tavanın içine küçük doğranmış soğan,rendelenmiş sarımsak alalım ve kavuralım.
- İçine hazırladığımız kremalı sosu dökelim ve karıştıralım sosumuz kaynamaya başlayınca hemen ocağın altını en düşük ayara getirelim beş dk pişirelim ve tavuk etlerini sosun içine koyalım.
- İki üç dk pişirelim ve tavukları sosun içerisinde çevirerek tekrar iki üç dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
- Kremalı tavuk yemeğimiz hazır ben sıcak olarak makarna yanında servis yaptım dilerseniz yanına pilav ile de servis yapabilirsiniz.
- Sıcak servis yapılmasını öneriyorum.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .