
Kremalı Tavuk Ve Mantarlı Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket tavuk göğsü
- 2 paket sıvı krema
- 4 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kalığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kara biber
- 2 paket mantar
- 2 paket rendelenmiş kaşar
Kremalı Tavuk Ve Mantarlı Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavukları kuş başı doğrayıp suyunu salıp ve çekene kadar pişirelim suyunu çeken tavuğa yemekli doğradığımız soğanı biberi atıp hoş soteleyelim.
- En son doğranmış mantarı ekleyip hoş pişirelim ve baharatlarını atalım pişen tavuk soteyi güveçlere hisse edelim.
- Kremayıda tıpkı halde bütün güveçlere eşit biçimde dökelim fırın tepsisine koyup güveçlerin yarısına kadar su koyalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirelim tekrar çıkartıp rendelenmiş kaşar dan bütün güveçlere eşit formda hisse edelim tekrar fırına koyup kaşarlar kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.