Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 tane patates
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım kutu (küçük boy) sıvı krema
Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü küp seklinde parçalara ayrılır.
- Bir kaba alınır soğanlar çok ince doğranır, sarımsak dövülüp kaba alınır.
- Köri, toz biber, pul biber, karabiber, tuz, sıvı yağ kaba koyulur. Hepsi birlikte karıştırılır. Ve 1-2 saat bu şekilde dinlendirilir.
- Bu süre geçtikten sonra kaptaki karışım teflon tencereye alınır, 1 patates küçük küp seklinde doğranıp tencereye atılır ve pişirilir.
- İyice pişen tavukların üzerine yarım kutu sıvı krema dökülür ve kıvam alana kadar pişirilir. (son aşamada krema koymasanız bile inanılmaz güzel oluyor).