
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 tavuk göğsü (göz kararı) isteğinize bağlı
- 1 adet soğan
- 1 paket sıvı krema ( yemek ve sos için olan 200ml)
- 1 paket makarna
- Sıvı yağ
- Baharatlar isteğinize bağlı olarak:
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Tatlı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı kühne marka soya sosu (tuzu azaltılmış yazan)
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Yapılışı
- Tavaya soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun.
- Daha sonra içine orta kalınlıkta uzun olacak formda tavuğu doğrayıniz tavukları atıp kavurun, suyunu salıp çekmesini bekleyin.
- Bu sırada makarna suyunu koyun.
- Makarna olunca süzüp, tenceremize kremayı ekleyip biraz kaynatın.
- Üzerine makarnayı ekleyin.
- Tavada pişen tavukların üzerine baharatları ekleyin, biraz karıştırıp bekledikten sonra soya sosunu 3 yemek kaşığı olacak halde ekleyelim güzelce karıştıralım.
Not : soya sosunu tavaya en son koyup bir iki dakika pişirerek ocaktan alın. Ne kadar az piserse tuz oranı ona nazaran az olur.
Not : makarnaya muhakkak tuz koymayın soya sosu kullandığımız için tuzlu oluyor zati