teknolojiuzmani
FD Üye
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- Yarım kilo tavuk göğsü eti
- Yarım kilo mantar
- 3 paket yemeklik krema
- 3 tatlı kaşığı sebzeli çeşni baharatı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 paket yassı spagetti
- Haşlamak için su
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosu yapmanızda fayda var. Makarnanın pişme süresi 9-11 dakika olduğundan yapışma vs olabilir.
- Sos için tavukları jülyen doğrayıp tavaya alıyoruz. Kapağı kapalı kısık ateşte suyu salıp çektikten sonra mantarları ilave ediyoruz.
- Mantarlarda suyunu salıp çektikten sonra kremaları ve çeşni baharatını kekiği ilave ediyoruz. Tüm tuzu çeşniden alacak makarna bu sebeple sosunuz size oldukça tuzlu gelebilir. Kremada bol miktarda yap olduğundan ekstra yağ eklemenize de gerek yoktur.
- Sos kısık ateşte özdeşirken makarnayı sadece su ile tuz ilave etmeden haşlıyoruz ve haşlandıktan sonra süzüp bekletiyoruz.
- Serviste isterseniz haşlanan makarnanın üstüne sosu direk döküp karıştırabilirsiniz. Hoş bir sunum için ise sosun içindeki mantar ve tavukları ayırıp kalan sıvı sosu makarnayla karıştırıp, servis esnasında üstüne koyabilirsiniz.
- Hangi çeşniyi kullandığımıda resimlere ekledim. Bunun haricinde hiçbir çeşni baharatı yakışmıyor bence. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.