Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Soslu kısmı için;
- Yarım kilodan biraz fazla mantar
- 1 soğan
- 1 parça tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paketten biraz az makarna (Tercihe göre)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsümüzü haşlıyoruz. Tavamıza zeytinyağımızı alıp, istediğimiz büyüklükte doğradığımız soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- İçerisine yine istediğimiz büyüklükte doğradığımız mantarları ekleyip saldığı suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Haşlanan tavuğumuzu tiftip mantarlarımızla beraber bir kaç dakika daha tavada çeviriyoruz, baharatlarımızı tereyağımızı da ekliyoruz ve kremalarımızı da koyup, kremamız fokurdayana kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- Makarnalarımızı ve suyumuzu tencereye koyup, zeytinyağımızı ve tuzumuzu ekleyip, haşlıyoruz.
- Tam pişen makarnalarımızı süzüp, mantarlı tavuklu karışımımızla karıştırıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun ????