Kremalı Tavuklu Nefis Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket penne makarna
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 küçük soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 litre tavuk suyu
- 1 paket sıvı krema
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
Kremalı Tavuklu Nefis Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü kemiğinden ayrılarak küp küp doğranır.
- Kemiğin üzerine su eklenip tavuk suyu elde edilir.
- Isıtılmış tavaya tavukgöğsü konur hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Suyunu çeken tavuk göğsünün üzerine sıvı yağ eklenir .
- Ardından soğan ,sarımsak ve biberler eklenir ve kavrulur.
- Salça ,tuz ve baharatlar da eklendikten sonra tavuk suyu ve krema ek edilir.
- Kaynadıktan sonra makarna eklenir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
- Gerekli görülürse kaynar su eklenir.
- İyice demlenen makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
- Kapağı kapatılarak ocak kapatılır ve kaşar peynirinin erimesi sağlanır.
- Servis sırasında ince doğranmış maydanoz serpilir.