Kremalı Torpil Tarifi İçin Malzemeler
Torpil için;
- 3 adet ortadan ikiye ayrılmamış milföy
- Torpil kalıbı
- Veya huni şeklinde yağlı kağıt
- 1 lt süt
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 fincan şeker
- 1 paket toz krem şanti
- Pudra şekeri
- Ceviz fındık badem vs
Kremalı Torpil Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremamız için unu ve şekeri önce tencerede karıştırıp üzerine sütümüzü döküyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldığımızda soğuyana kadar mikser ile çırpıyoruz. Soğuduğunda toz kremşantimizi de döküp karıştırıyoruz.
- Milföylerimizi uzun ince şekilde dört eşit parçaya bölüyoruz. Kalıplarımızı hafif tereyağıyla yağlayıp milföyün bir parçasını arada hiç boşluk kalmayacak şekilde sarıyoruz (Dar taraftan geniş tarafa doğru)
- bütün milföyleri sardıktan sonra 180 derece fırınımızda üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde kalıplardan yavaş bir şekilde çıktım içerisine kremamızı dolduruyoruz.
- Ucundaki açık kısmı istediğimiz kuruyemişe veya süs malzemesine buluyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.