Kremalı Zerdeçallı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Herhangi makarna çeşidi 1paket
- Krema
- 5-10 adet mantar
- 2 adet yeşil 2adet kapya biber
- Tereyağı yada sıvı yağ
- Zerdeçal 1tatlı kaşığı
- 1 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Kekik ve isteğe bağlı baharat çeşitleri
Kremalı Zerdeçallı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları ay şeklinde doğrayıp bir tavada pişirelim. Üzerine doğradığımız biberleri ve sarımsağı atıp 5-10 dakika soteleyelim.
- Diğer tarafta kaynayan suyumuza makarnalarımızı koyup, 10 dakika pişirelim ve süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra bir kenara alalım. Tencereye yağımızı alalım üzerine 1paket krema koyup 5 dakika kadar pişirelim.
- Pişen kremanın üzerine 1tatlı kaşığı zerdeçal koyup, rengini alana kadar karıştıralım. Tuz, karabiber, kekik ilave edip tekrar karıştıralım.
- Haşlanan makarnalarımızı sonrasında da mantarlı karışımı kremanın üzerine döküp karıştıralım. Afiyet olsun