Kremalı Zerdeçallı Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kutu mısır
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Dere otu
Kremalı Zerdeçallı Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı çok küçük doğrayalım. Tencereye yağları koyup, soğanı ve sarımsağı kavuralım.
- Ardından unu ek edip, kokusu çıkana kadar kavuralım ve mısırı ek edip, suyunu ayarlayıp, kremayı ek edelim.
- Baharatlarını ekleyip pişmeye bırakalım.
- ere otunu ek edip, birtaşım daha kaynatıp, altını kapatalım. Afiyet olsun.