
Kremasız Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 200-300 gram tavuk göğsü
- 1 paket mantar
- Yarım paket makarna
- Kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Kremasız Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar jülyen halinde doğranır. Zeytinyağı ve tuz ile karıştırılan tavuklar yarım saat kadar marine edilir.
- Mantarlar soyulur ve yarım ay biçiminde doğranır. Makarna haşlanır.
- Makarna haşlanırken tava ocağa alınır ve yeterlice kızdırılır. Kızgın tavaya tereyağı ve tavuklar eklenir.
- Tavukların rengi dönünce mantarlar eklenir. Mantarın ve tavuğun suyunu salmaması için tavamızın altını hiç kısmayalım.
- Haşlanan makarna süzülür ve 1 yemek kasığı tereyağı ve tuz ile karıştırılır. Pişen mantar ve tavuklar da tuzlanır ve isteğe bağlı karabiber ekilir.
- Makarna servis tabağına alınır ve üzerine tavukla mantar koyulur. En son sıcak yemeğimizin üzerine kaşar rendemizi ekleyelim. Ve şahane makarnamız servise hazır. Emin olun kremanın eksikliğini hiç hissetmeyeceksiniz. Deneyen herkese afiyet olsun.
.