Kremasız Ve Unsuz Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı
- 1/2 (yarım) kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 kase konut yoğurdu
- 1 su bardağı kaynar su
- Zeytinyağı
- Tuz
- 5 kol maydanoz
Kremasız Ve Unsuz Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları soyup yıkayıp doğradım ve tencereye aldım.
- Üzerine doğradığım soğanı ve sarımsağı ekledim.
- Kaynar suyu ek edip pişirdim.
- Blender ile çekip zeytin yağını ekledim.
- Yoğurdu uygunca çırpıp az su ile inceledim.
- Sonra yavaş yavaş karıştırarak mantara ekledim.
- Yoğurdun kesilmemesi göz göz kaynayıncaya kadar çorbayı karıştırdım.
- En son ince doğradığım maydanoz ve tuzu ekleyip ocaktan aldım. Sıhhat afiyet olsun ????.