Kremasız Yumurtasız Vanilyalı Kup Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 paket yulaflı bisküvi
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık
- Herhangi bir meyve ️
Kremasız Yumurtasız Vanilyalı Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebi materyallerini vanilya ve kremşanti hariç olarak tencereye alıyoruz. Karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Birinci kaynama kabarcığını görünce ocağı kapatıp soğuması için serin bir yerde beklemeye alıyoruz.
- Bu ortada biz de yulaflı bisküviyi elimizle ufalayıp çekilmiş ceviz ve fındık ile karıştırıyoruz.
- Muhallebi uygunca soğuyunca içine vanilya ve kremşantiyi koyarak çırpıcıdan geçiriyoruz.
- Bardaklara evvel yulaflı cevizli fındıklı karışımdan bir yemek kaşığı koyuyoruz.
- Üzerine bir kat muhallebi, bir kat tekrar yulaflı karışım, sonra yeniden muhallebi ekleyerek tüm bardakları dolduruyoruz. Bende bu ölçülerle 8 bardak tatlı çıktı
- Son olarak üzerini istediğimiz meyvelerle süsleyerek buzdolabına alıyoruz. En az üç saat bekleyip servisimizi yapıyoruz. Afiyet olsun ????
Kremasız Yumurtasız Vanilyalı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı