Kremşantili Elmalı Pratik Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sade kremşanti
- 3 adet küçük boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kremşantili Elmalı Pratik Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lezzeti ile muhteşem pratik bir tarif.
- İlk olarak elmaların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın, şeker, tarçın ve tavada pişirelim.
- Muhallebisi için bir tencereye süt, un, şekeri ekleyip karıştıralım.
- Kıvamını aldıktan sonra vanilya ve tereyağ ekleyelim.
- Daha sonra toz kremşantiyi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Ben önce kuplara muhallebi koydum.
- Daha sonra arasına elmalı harcı koyup üstüne birdaha muhallebi döktükten sonra soğumaya bırakalım.
- Üstüne en son olarak elmalı harç koydum süs amaçlı.Afiyet olsun ????.