Kremşantili İrmik Tatlısı Hafif Hali Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 tık az süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı, irmik
- Kabartma tozu
- Şekerli vanilin
- Portakal şekeri (Hazır paket yoksa portakal kabuğu rendesi)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Kremşantili İrmik Tatlısı Hafif Hali Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Toz şeker su eriyene kadar karıştırıp orta ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu, ek edip 8 dakika daha kaynatıp soğumaya alıyoruz.
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşan kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ süt ekliyoruz un kabartma tozu şekerli vanilini ekliyoruz irmikte ek edip çırpıyoruz.
- Portakal şekeri de ek edip kare büyük uzunluk borcama döküyoruz evvelce ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
- Pişen kekimize şerbeti döküyoruz uygunca soğuduktan sonra kremşantiyi bir su bardağı sütle çırpıp soğuyan irmik tatlımızın üzerine sürüp en az 3 saat dinlendirelim afiyet olsun.