elektronikci
FD Üye
Kremşantili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı zeytin yağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2.5 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonata
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
- Kuru meyveler ve çikolata (isteğe bağlı süsleyebilirsiniz)
Kremşantili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker,su kaynatılır ve limon dilimi atılarak 10 dakika daha kısık ateşte kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Hamuru için yoğurt,şeker ve yağ iyice karıştırılıp üzerine diğer malzemeleride dökerek güzel bir hamur elde edilir.
- Kare borcama dökülerek 180 derece ısıttığımız fırında 40 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çatalla delikler açıp şerbeti ile buluşturulur.
- Şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılarak dolapta dinlendirilir.
- Tatlımız soğuduktan sonra şantiyi üzerine yayıp kuru meyve ve çikolata ile süsleyerek üç dört saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edilir.