Krep Börek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2-3 yemek kaşığı yağ
- Bir tutam tuz
- Rendelenmiş peynir
- Kırmızı pul biber
Krep Börek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve tuzu çırpıyoruz sütü ek edip tekrar çırpıyoruz unu yavaş yavaş ekleyerek cıvık ve pürüzsüz bir harç elde ediyoruz.
- Tavaya biraz yağ koyup bir kepçe harcımızdan ek ediyoruz ve tavaya yayıyoruz gerili önlü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Hepsi bitince bir adedini alıp içine rendelediğimiz peynirden koyuyoruz isteğe nazaran baharat yada maydanoz eklenebilir.
- Evvel iki kenarını peynirin üzerini kapatacak halde katılıyoruz sonra öteki iki kenarı üzerine katlayıp yağladığımız tavada artlı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun hepimize ????