Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler
Krep börek için;
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Kaşar peynir,lor peynir,maydanoz
- Sıvıyağ
Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba 1. 5 su bardağı unu alıp üzerine 1 bardak su ve sütü alıp unda toprak kalmayacak formda çırpalım .
- Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip çırpalım .
- En son 2 yumurtayı içine kırıp güzelce çırpıp krep tavasının altını yağlayıp her keresinde 1 kepçe döküp artlı önlü pişirelim.
- Krep hamuru bitince her bir krepin içerisine 1 dilim kaşar peynir ,1 yemek kaşığı lor peynir ,maydanoz ekleyip dört tarafından katlayın.
- Altını yağladığımız tavada artlı önlü kızartalım. Krep böreklerimiz servise hazır.