Krep Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt (bardak ölçüm 200ml)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- Tuz
- Kaşar, peynir ve sucuk (İsteğe bağlı)
Krep Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krep için uygun bir kabımıza yumurtaları alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- Diğer kalan materyalleri de ekleyip mikserle yeterlice çırpalım.
- İç materyalleri de hazırlayalım. Ben dilimli kaşar peyniri kullandım daha pratik oldu.
- Yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
- Krep hamurundan 1 kepçe döküp tavayı çevirerek eşit formda yayalım.
- 10-15 saniye sonra başka tarafını çevirelim ve bir kenarına 2 dilim kaşar (yani bir dilim kaşarı ikiye bölelim)ve sucuk koyalım.
- Yarım ay halinde katlayalım.
- Altı kızarınca aksi çevirelim ve iki tarafıda kızarınca servis tabağına alalım.
- Tüm hamurumuza tıpkı süreci uygulayalım.
Krep Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı