bilgisayarci
FD Üye
Krep Külah Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
Krep Külah Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Toz krem santi hariç öbür materyalleri alıp karıştıralım.
- Pişene kadar karıştıralım. Kaynamaya çıktıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra toz krem şantiyi ek edip blandrla güzelce çırpalım.
- Ardından buz dolabında dinlendirelim.
- Harcı için şeker ve yumurtayı güzelce çırpıp öbür materyalleri ek edelim. Topak kalmayacak halde çırpalım.
- Tavayı peçeteyle hafif yağlayıp krep harcımızdan yarım kepçe dökelim.
- Tek taraflı pişirelim harcımızı.
- Krep göz göz olunca harcın pişmesi kâfi. Bütün harcı bu biçimde hazırlayalım.
- Kreplerimizin tek tarafından kapatıp külah halini verelim. Dinlenen kremayı orta kısmına sıkalım.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.