Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krep Pasta

Krep Pasta
0
29

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
kres-pasta.jpg

Krep Pasta Tanımı İçin Materyaller

Krep Hamuru İçin
  • 2 tane yumurta
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Krema İçin
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti
Üzerine Elemek İçin
  • Kakao

Krep Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Krep hamuru için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.
  2. Başka bütün gereçlerde eklenip( kurular elenerek) çırpmaya devam edilir.
  3. Kek hamurundan cıvık bir hamur olacak. Akışkan. Ben 2 su bardağı un kullandım.
  4. Krep tavası yada yeri düz bir teflon tava fırçayla hafif yağlanarak birer kepçe karışımdan dökülüp artlı önlü pişirilir.
  5. Her keresinde tava çok az yağlanarak bütün hamur bu formda bitirilir. Saymayı unuttum fakat 13 yada 14 tane krep oldu.
  6. Krema için kremşanti ve vanilya hariç bütün gereçler tencereye alınıp çırpıcıyla güzelce karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilir.
  7. Kaynayınca vanilya ve biraz ılıyınca da kremşanti toz olarak eklenip mikserle 2-3 dakika çırpılır.
  8. Bir servis tabağına bir krep üstüne krema tekrar bir krep krema olacak halde bütün gereçler bitene kadar sürece devam edilir.
  9. Kenarlara akan kremalar düzeltilip en az 3 saat dolapta dinlendirilip üstüne kakao elenerek servis yapılır. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden ????

858,496Konular
981,870Mesajlar
29,906Kullanıcılar
yarrocqSon üye
Üst Alt