Krep Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Krep hamuru;
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 25 gram kakao
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Hazır çikolata sosu
Krep Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kuru gereçleri eleyerek 1 kaba alalım.
- Daha sonra 3 yumurta sıvı yağ çırpalım.
- Sonra sütü ek edip kuru gereçlerde çırpalım. Krep kıvamını alsın.
- Ocakta ısınan krep tavasına 1 kepçe döküp süratli bir halde yayalım.
- Kreplerimizi ağzı açık poşetin içine koyalım ki yumuşak olsun.
- Bu halde 13 tane krep çıkıyor.
- Krepler piştikten sonra kremaya geçelim.
- Tencereye sütü, şekeri ve unu koyup karıştıralım.
- Ocakta muhallebi kıvamını aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra vanilya ve krem şantiyi ek edip çırpalım.
- Kreplerimizin ortasına 1 yemek kaşığı sürelim.
- En son kata geldiğinde dolapta yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra çikolata sosunu paketin üstündeki üzere yapalım ( ben biraz koyu kıvamlı olsun die 2 su bardağı süt ile yaptım).
- Üstünü de dilediğiniz üzere yeşil fıstık yada hindistan ceviziyle süsleyelim.
- Dilerseniz 1 paket krem şantiyi sıkma torbasına koyup süsleyebilirsiniz.
Not: şayet krep tavanız çizik ise krepleriniz çıkmaz ve yanar.