
Krep Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- 1.5 -2 su bardağı un
Krep Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri çırpma kabına alıyoruz.
- Unu ölçülü ekliyoruz, ne çok koyu ne çok akışkan ortası bir hamur elde ediyoruz.
- Tavamızı ısıtıp bir iki damla sıvı yağ damlatıp harçtan 1 kepçe ekliyoruz.
- Üzeri göz göz olana kadar bekliyoruz .Sonra çeviriyoruz.
- Ben çocuklara eğlenceli olsun diye sebzelerle süsleyip eğlenceli hızlar ve zürafa elde ettim lakin siz istediğiniz boyutta istediğiniz formda pişirip sunabilirsiniz.
- Bence kakaolu fındık kreması, bal, reçel meyveler ile de çok lezzetli oluyor.