Krep Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yap
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 7 yemek kaşığı un
- Sürülebilir çikolata
- Ve ya reçel varsa rastgele meyve
Krep Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazırlanışı karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıyoruz.
- Pudra şekeri, vanilyayı koyup çırpma teli ile karıştırdıktan sonra sütü unu yağı ek ediyoruz güzelce çırpalım kıvamı akıcı olmalı krep tavamızı yağlayıp ısıttıktan sonra dökmeye başlıyoruz.
- Yaklaşık olarak 15-18 adet çıkıyor tamamlandıktan sonra sürülebilir.
- Çikolatayı benmari yordamıyla yumuşatıyoruz ve krepe sürüp varsa muz ve ya diğer meyve döküp kapatıyoruz) ben reçelli yaptım.