Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 5 çay bardağı un un ölçüsü kıvamına göre değişiklik gösterebilir
- 1 çay kaşığı tuz
- Tavayı yağlamak için tereyağ
Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta ve 1 litre sütün yarısını ilave edip çırpalım.
- 5 çay bardağı un ilavesi yapıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- 1 çay kaşığı tuz ilavesini yapalım.
- Kalan sütü de ekleyip tekrar karıştıralım.
- Kıvamı çok sıvı olursa biraz daha un ilavesi yapılabilir.
- Tavayı tereyağ ile yağlıyoruz.
- Ocağımızın altı orta hararetli olsun.
- Isınmış olan tavaya 1 kepçe harcımızdan döküyoruz.
- Üzerinde kabarcıklar oluşunca çeviriyoruz.
- Altıda piştiği zaman krep tavadan alınır.
- İşlem krep hamuru bitene kadar aynı şekilde devam edilir. Afiyet olsun ????.