Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Tercihe bağlı olarak sürülebilir çikolata, tahin yahut pekmez
Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, kabartma tozu ve vanilya hariç başka gereçler bir kaba boşaltılır ve güzelce çırpılır.
- Daha sonra un, kabarta tozu ve vanilya ek edilir.
- Krep tavası az bir yağ ile yağlanır.
- Hazırlanmış krep hamurundan bir kepçe kızgın tavaya dökülür.
- Arkalı önlü güzelce pişirildikten sonra tabağa alınır.
- Kalan hamur bitene kadar birebir süreç yapılır. Servise hazırdır. Afiyet olsun ????.