Krepli Börek Tanımı İçin Materyaller
Krep için
- 1 çay bardağı süt
- 8 kaşık un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 -4 ıspanak
- Peynir
Krepli Börek Tanımı Yapılışı
- Ispanakları yıkayıp güzelce doğuruyoruz.
- Ispanakları kavuruyoruz. Kavrulan ıspanağın üstüne ezilen peyniri atıp güzelce karıştırıyor.
- Krep gereçlerin hepsini bir kapa alıp güzelce çırpıyoruz.
- Tava da bir kepçe hamur alıp pişiriyoruz. ( bu gereçlerden 2 adet krep çıkıyor 2 kepcelik).
- Tabağa krep koyuyoruz üstüne hazırladığımız ıspanaklı harcı yayıyoruz.
- Daha sonra üstüne öteki krep kapatıp hazır oluyor. Afiyet olsun.