teknolojiuzmani
FD Üye
Krepli Yalancı Yağlama Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 4-5 biber
- 1çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir çay bardağı su
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 bardaktan 1 parmak eksik un
- 1 çay kaşığı tuz
- Rendelenmiş kaşar
Krepli Yalancı Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma harcı için; öncelikle soğanları ve biberleri tavada kavurun.
- Kıymayı ekleyin. Baharatları atın. Salçaları ekleyin. Suyu ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- Krep için; su, süt, un ve tuzu bir kaba alıp güzelce karıştırın.
- Sonra ısıtılmış olduğunuz tavada krepleri hazırlayın, bu yaptığım tarifle 7-8 krep çıkmaktadır.
- Her şey hazır olduktan sonra bir borcama ilk krepi yerleştirin.
- Üzerine kıyma harcından biraz dökün.
- Sonra tekrar krep koyun,tekrar kıyma koyun. Bu işlemi kıyma ve krepler bitene kadar tekrarların en üstüne rendelenmiş kaşarları koyun.
- Fırında 180 ayarda alt üst dereceli fırında kaşarlar kızarana kadar ısıtın.