Kristal Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram tereyağ yahut margarin
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı pudra şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı toz şeker
- Saralle
Kristal Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı mikserde çırpıyoruz. (veya elle güzelce yoğrulmalı).
- Çırptıktan sonra kabartma tozu, vanilin, kakao ve unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlıyoruz ve hafif bastırarak form veriyoruz.
- Yuvarladığımız kurabiyelerimizin her yerini toz şekere bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Rastgele bir oklava yahut bıçağın art kısmı ile ortasını hafif bastırıyoruz.
- 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.İster saralle ister sade halde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.